Tavuk etli ıslama börek

Giriş Tarih ve Saati: 21.05.2020 | 10:34 Güncelleme Tarih ve Saati: 21.05.2020 | 10:34

Tavuğu bir tencereye alıp üzerini 3 parmak geçecek kadar su ve tuz ekleyip, haşlayın. Sudan alıp kemiklerinden ayırın ve didikleyin. Yufkalardan birini yağlanmış bir fırın tepsisinin ortasına kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin. Sarkan kısımları katladığınız her kata yağ sürerek zarf şeklinde ortaya katlayın. Kalan iki yufkayı da yine katladığınız her katına yağ sürerek tepsiye üst üste yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Daha sonra üzerine 3 su bardağı soğuk tavuk suyu gezdirip yeniden fırına verin. Tavuk suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Fırından alıp 15 dakika kadar yufkanın ılınması için bekletin. Üzerine didiklenmiş tavuk, ceviz, kuru domates ve kaşar peynirini koyup rulo pasta sarar gibi sarın. Üzerine yumurta sarısını sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.