Tavada Paçanga Böreği

Çıtır çıtır kızaran tavada paçanga böreği nasıl yapılır? Bol pastırmalı tavada paçanga böreği tarifi...

Giriş Tarih ve Saati: 15.05.2019 | 10:31 Güncelleme Tarih ve Saati: 18.07.2019 | 16:08

Yufkaları ıslatmak için süt, sıvıyağ ve yumurtayı küçük bir kaba alıp karıştırdıktan sonra kenara alın. Domates ve biberleri küp, pastırmaları uzunlamasına doğrayın. 3 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp biberi ekleyin. Biberlerin rengi dönünce pastırmayı ilave edin. Bir-iki dakika sonra domates ekleyip, yumuşayana dek pişirin. Büyük boy bir tavayı kalan zeytinyağı ile yağlayın. Bir adet yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde içine yerleştirin. Kalan yufkaları iri parçalar halinde elinizle koparın. Tavadaki yufkanın üzerine sütlü karışımdan gezdirin. Aralarına yine sütlü karışımdan gezdirip, 3 kat yufka yerleştirerek tabanı oluşturun. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve pastırmalı harcı üzerine ilave edin. Kalan yufkaların arasına sütlü karışımdan gezdirerek tavaya yerleştirin. Kenarlardan sarkan yufkayı üzerine toplayın. Ocağa oturtup kısık ateşte altı kızarana dek pişirin. Alt üst ederek diğer tarafını da pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.