Tatlı Börek
Üzeri çıtır çıtır içi yumuşacık yufka katlarından oluşan tatlı börek çay saatlerinizin ve kahvaltılarınızın yıldızı olacak. İşte kolay yapımıyla Tatlı Börek tarifi…
Harç için tüm malzemeyi bir kasede iyice karıştırın. Tereyağını eritin. Yufkayı düz bir zemine yayın. Bir fırça yardımıyla tereyağını yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün. Yufkanın ön kısmını ileriye doğru bir miktar katlayın ve üzerine tereyağ gezdirin. Üçe böldüğünüz iç harcından bir bölümünü alıp yufkayı katladığınız yere ince, uzun olacak şekilde yerleştirin. Yufkayı iki yandan 3 cm olacak şekilde harcın üzerine katlayıp önden başlayarak ileriye doğru sarın. Sardığınız yufkaya gül şekli verin ve pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin ortasına yerleştirin. Diğer yufkaları da benzer şekilde sarıp gül şeklinin etrafına sarın. Kalan tereyağını yufkaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmıs 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis için böreğin üzerine pudra şekeri ve Antep fıstığı serpiştirin. Dilimleyerek servis yapın.