Soslu Talaş Böreği

Giriş Tarih ve Saati: 31.01.2014 | 17:02 Güncelleme Tarih ve Saati: 24.05.2018 | 10:00

Tencereye sıvı yağı alıp, üzerine küçük kuşbaşı doğranmış etleri ekleyelim. Etleri, suyunu bırakıp çekene dek kavuralım. Küp doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene dek kavurmaya devam edelim. Ardından tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri, tuzu ve karabiberi ekleyip, etler yumuşayana dek, ağır ateşte pişirelim. Sonrasında etli harcı tel süzgece alıp suyunu süzdürelim. Suyu bir kenarda bekletelim. Etli harcın içine kıyılmış maydanozu ve haşlanmış bezelyeleri ekleyip harcı iyice karıştıralım. 1 Milföy hamurların çözülmesini bekleyip, unlanmış bir zeminde hafifçe inceltelim. 2 Ortalarına etli harcı koyalım. 3 Hamurların karşılıklı köşelerini zarf kapatır gibi hafifçe üst üste bindirerek kapatalım. Ters çevirip fırın kabına dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, hamurların üzeri kızarana dek pişirelim. Pişen börekleri servis tabağına alıp üzerine, etli harcı süzdürerek elde ettiğimiz sosu dökelim. Servis yapalım.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.