Safranlı Pirinçli Börek
Pirinci ıslatıp süzün. Tereyağında tane tane dökülene dek kavurun. Üzerini bir parmak geçecek kadar ılık su ilave edip karıştırın. Safranı, daha sonra tuzu ekleyip demlenmeye bırakın. Hamur için unun ortasını havuz gibi açıp, yoğurt, yumurta, sirke, sıvı yağ ve tuzu ekleyin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp, 15 dakika dinlendirin. Daha sonra 4 eşit bezeye ayırıp, her bezeyi oklava yardımıyla 2 cm kalınlığında açın. Yufkadan küçük yuvarlaklar çıkarın. Hamurların bir kenarına safranlı pirinci pay edin. Diğer parçayı üzerine kapatın. Kızgın sıvı yağda kızartıp, ılık olarak servis yapın.