Portakal Reçelli ve Frambuaz Marmelatlı Donut

Giriş Tarih ve Saati: 20.10.2010 | 15:44 Güncelleme Tarih ve Saati: 23.07.2018 | 14:49

Unu yoğurma kabına eleyin. Oda sıcaklığındaki tereyağını unun içine elinizle ufalayın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık sütün içine toz şekerin 1/3'ünü ve mayayı koyup eritin. Daha sonra una ilave edin. Geri kalan toz şeker, yumurta ve tuzu da ekledikten sonra, ele yapışmayacak sıvı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bezle örtün ve ılık bir ortamda hamur iki misli olana kadar kabarmasını bekleyin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yassılaştırıp bir su bardağının ağız kısmıyla yuvarlak kesin. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Kestiğiniz hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Ortalarına parmağınız ile delikler açın ve yine kabarmaları için 15-20 dakika daha bekletin. Kızdırılmış sıvı yağda kabaran hamurları önlü arkalı kızartın. Soğuduktan sonra enlemesine ortalarından kesin ve portakal reçeli ile frambuaz marmelatı sürün.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.