Patlıcanlı Poğaça

Giriş Tarih ve Saati: 13.07.2010 | 14:01 Güncelleme Tarih ve Saati: 23.07.2018 | 15:24

Öncelikle 3 adet patlıcanın kabuklarını soyun. Küçük zar şeklinde doğrayın. Çok az sıvı yağda patlıcanları az tuz ilavesiyle soteleyin. İyice yumuşayınca 3-4 dal ince kıyılmış taze soğan, biraz biber salçası, kimyon, tuz ve karabiber ekleyin. Karıştırıp soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde poğaça hamuru için, 3 çorba kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurtanın akı, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırın. Aldığı kadar un ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz
iriliğinde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. İçine patlıcanlı harçtan doldurun. Hamuru kapatıp, ters
çevirerek yağlanmış tepsiye dizin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.