Patlıcanlı Börek

Giriş Tarih ve Saati: 12.07.2010 | 15:35 Güncelleme Tarih ve Saati: 23.07.2018 | 12:54

Patlıcanları alacalı soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Acısını almak için 15 dakika tuzlu suda bekletin. Biberleri halka doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp doğrayın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavada kızdırıp, ince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Patlıcan, biber, domates ve sarımsağı üzerine ilave edin. Ağır ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve toz şeker ekleyerek karıştırın. Yuvarlak bir tepsiyi kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlayın. Bir adet yufkayı buruşturarak içine yerleştirin. 1 çay bardağı zeytinyağı ile suyu çırpın ve tepsiye yaydığınız yufkanın üzerine bu karışımdan sürün. İkinci kat yufkayı koyup zeytinyağlı karışımdan sürün. Patlıcanlı harcı tepsiye dökün. Kalan yufkaları da aynı şekilde buruşturarak ve sütlü karışımla ıslatarak tepsiye yerleştirin. İri kareler halinde kesin. Kalan sütlü karışımı üzerine gezdirin. Yumurtayı zeytinyağı ile çırpın ve böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.