Patlıcanlı ve Etli Börek Tarifi

Etin lezzetiyle harmanlanmış patlıcanlı ve etli börek tarifi...

Giriş Tarih ve Saati: 12.09.2013 | 12:29 Güncelleme Tarih ve Saati: 30.07.2019 | 11:26

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve blendıra alın. Üzerine krema, sarımsak, tuz ve pul biber ekleyin. Tüm malzemeyi püre olacak şekilde blendırdan geçirin. Antrikotu 2 cm genişliğinde jülyen doğrayın. Eti bir tencereye koyup, suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Yufkayı düz bir zemine yayın. 3 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı ikiye katlayın. Yufkaların ortasına patlıcan püresinden yayın. Üzerine antrikotları paylaştırın. Yufkaları dikdörtgen olacak şekilde katlayın. Katlama yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine sıvı yağ ve yumurta sarısı karışımından sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Sotelenmiş havuç, kabak ve bezelye ile birlikte servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.