Mısır Unlu Fasulyeli Börek

Giriş Tarih ve Saati: 12.07.2010 | 17:21 Güncelleme Tarih ve Saati: 30.05.2018 | 10:12

Hamur için un, ılık su ve tuzu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Her yufkanın üzerine bir buçuk çorba kaşığı mısır unu serpin. Yufkaları yapışmaz yüzeyli bir tavada tek tek önlü arkalı kızartın. Diğer tarafta kuru fasulyeyi ezip sütle karıştırın. Yufkaları yerleştireceğiniz tepsiyi yağlayın. 2 adet yufkayı tepsiye yayın. Üzerine kuru fasulyeli karışımdan koyun. 1 çorba kaşığı sıvı yağ gezdirin. Her yufkanın arasına kuru fasulyeli karışımdan koyup, sıvı yağ gezdirin. Bütün malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın. En üstte kalan yufkanın üzerine süt ve sıvı yağ sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.