Mahlepli Çörek

Giriş Tarih ve Saati: 02.05.2011 | 11:42 Güncelleme Tarih ve Saati: 31.05.2018 | 11:09

Unun ortasını havuz gibi açın. Sütün yarısını, unun ortasına boşaltın. Maya, tuz ve kesme şeker koyarak, maya iyice eriyene kadar elinizle karıştırın. Unun kenarda kalan kısmının üzerine mahlep, çörek otu ve susam serpin. Kenardaki undan ortaya doğru azar azar alın. Kalan süt ve eritilmiş margarini de ilave ederek, yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatarak, mayalanana kadar bekletin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, bir parmak kalınlığında açın. Verev biçiminde kesin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.