Lorlu sebze böreği tarifi

Kahvaltıların olmazsa olmazlarından biri olan lor peyniri, iç harç olarak da sevilen lezzetler arasında. Hele de çıtır çıtır olan böreğin içinde olursa. Kolay tarifi ve hafif olmasıyla yapmaktan keyif alacağınız lorlu sebzeli börek tarifi 400 gram lor peyniri

Giriş Tarih ve Saati: 24.10.2019 | 11:12 Güncelleme Tarih ve Saati: 24.10.2019 | 11:26

Lor peynirini bir kaba alıp, zeytinyağı, yumurta, tuz ve karabiberle iyice karıştırın. Kabakları boylamasına dilimleyin. Patateslerin kabuklarını temizleyinve halka şeklinde dilimleyin. Fırın kabını yağlayıp, bir sıra patates dizin. Üzerine lorlu karışımın 4'te birini yayın. Üzerine bir sıra kabak dizip, tekrar lorlu karışımı yayın. Aynı işleme 2 sıra patates ve 2 sıra kabak olacak şekilde devam edin. En üste lorlu karışımı yayıp, krema gezdirin. Fırın kabını önce pişirme kağıdı ile sonra alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirin. Sürenin sonunda pişirme kağıdı ve alüminyum folyoyu çıkarıp, böreğin üzerine kaşar peyniri serpin. Yeniden fırına verip, 180 derece fırında kızarana dek pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.