Kıymalı Kolay Su Böreği

Karınlar zil çaldığında imdadınıza yetişecek bir tarif: Kıymalı Kolay Su Böreği!

Giriş Tarih ve Saati: 22.07.2010 | 15:26 Güncelleme Tarih ve Saati: 30.05.2018 | 11:05

Böreğin iç malzemesini hazırlamak için, ince kıydığınız soğanı tereyağında hafif pembeleşene dek soteleyin. Kıymayı ekleyerek 5 dakika kadar birlikte pişirin. Kıydığınız maydanozu, tuzu, karabiberi ve toz şekeri ilave ederek bir-iki kez karıştırın. Kenara alarak soğumaya bırakın. Yağladığınız büyük boy fırın kabına 1 adet yufkayı serip, kenarından fazlalıklarını koparın. Yumurta, süt, sıvı yağ ve suyu derin bir kapta iyice karıştırın. Başka bir yufkayı rulo halinde sarıp, 7-8 cm'lik parçalar halinde kopararak hazırladığınız sütlü karışıma batırın ve yan yana tepsiye dizin. Diğer bir yufka ile daha aynı işlemi tekrar edin. Üzerine hazırladığınız kıymalı iç malzemesini yayın. Diğer 2 yufkayı yine parça parça kopararak sütlü karışıma batırıp, iç malzemesinin üzerine dizin. Kalan son yufkayı da en üste kapatarak artan sütlü karışımı böreğin üzerine dökün, önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.