Kıymalı Poğaça

Giriş Tarih ve Saati: 31.10.2013 | 12:01 Güncelleme Tarih ve Saati: 23.07.2018 | 10:49

Hamur için, eritilmiş margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurtanın akı, tuz ve toz şekeri derin bir kaba alıp, iyice

karıştırın. Kabartma tozu ve kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar un ilave edip, tüm malzemeyi iyice yoğurun. İçi için kıyma ve kıyılmış soğanı bir tavada kavurun. Kıyılmış biber ve kabuğu soyulduktan sonra küp doğranmış domates ekleyip, 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Tavayı ocaktan almaya yakın, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katıp, soğumaya bırakın. Hazırladığınız hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde açıp, ortasına kıymalı iç harçtan 1 çorba kaşığı koyun ve
yuvarlak hale getirin. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında
üzeri pembeleşene kadar pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.