Kıymalı Akıtma

Giriş Tarih ve Saati: 20.04.2011 | 15:47 Güncelleme Tarih ve Saati: 25.05.2018 | 15:38

Kıymalı harç için kıymayı ve küçük doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. Karışımı ateşin üzerinden indirmeye yakın tuz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Hamur malzemelerini iyice karıştırıp, boza kıvamında pütürsüz bir karışım elde edin (gerekirse su ekleyin). Margarinle hafif yağlanmış yapışmaz yüzeyli bir tavaya, iki kepçe dolusu hamur malzemesinden döküp, iki tarafını da kızartın. Hamur bitene kadar işleme devam edin. 26 cm çapındaki fırın tepsisine ilk akıtmayı koyun. Üzerine iç malzemesinden iki çorba kaşığı dolusu serpin. Tekrar yufka ve kıymalı harçtan koyun. Bunu kabınızın derinliğine göre 3 ya da 4 akıtma üst üste gelecek biçimde hazırlayın. En üstte kıymalı harcın kalmasına dikkat edin. Ardından 1 çorba kaşığı unu, 2 çorba kaşığı zeytinyağıyla kısık ateşte kavurun. Üzerine bir buçuk su bardağı su ilave edin. Topaklanmasını önlemek için hızlı bir şekilde karıştırın. Tuzu ilave edin. Boza kıvamına gelince, sosu akıtmanın üzerine gezdirip rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.