Kırtel Leben

Köfte yemekleri bilinen klasik tarifi dışında yapıldığı yöreden yöreye de farklılık kazanır. Güneydoğu’nun zengin mutfağında yapılan kırtel leben ise bu lezzetli tariflerden biri. Farklı yapılışı ve sevilen lezzetiyle kırtel leben tarifi.

Giriş Tarih ve Saati: 27.04.2022 | 08:54 Güncelleme Tarih ve Saati: 11.05.2022 | 14:58

Yarma ve nohudu bir gece öncesinden suda bekletin. İkisini de ayrı kaplarda yumuşayana kadar haşladıktan sonra süzün. Yarmanın içine kıymayı ilave edip hamur kıvamına gelene kadar, ara sıra ellerinizi ıslatarak iyice yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayarak köfteler hazırlayın. Tencerede kaynayan tuzlu suyun içinde 10-15 dakika haşlayın. Nohutla beraber servis tabağına alıp sıcak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.