Kırmızı Biberli Ispanaklı Börek Tarifi

Yufka ile hazırlayabileceğiniz pratik kırmızı biberli ıspanaklı börek nasıl yapılır?

Giriş Tarih ve Saati: 30.10.2013 | 10:39 Güncelleme Tarih ve Saati: 22.07.2019 | 16:27

Biber ve soğanları kıyıp 2 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Tuz ve pul biber ekleyip karıştırın. Kıyılmış ıspanak ilave edip, 2 dakika daha soteleyin. Ayrı bir yerde süt, yumurta ve kalan 1 su bardağı zeytinyağını iyice çırpın. 1 adet yufkayı fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 1 çorba kepçesi sütlü karışımdan gezdirin. Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayın. Üçüncü kat yufkanın üzerine ıspanaklı harç yerleştirip, peynir serpiştirin. Üzerine 4. kat yufkayı serin ve sütlü karışımdan 1 çorba kepçesi gezdirin. Kalan yufkalar için işlemi tekrarlayın. Dilimleyip, ufak parçalara ayrılmış tereyağını serpiştirin. Yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana dek pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.