Kayısılı Ponçik
Çayınıza eşlik eden kayısılı ponçik nasıl yapılır? Beş çayına yeni lezzet kayısılı ponçik tarifi...
Margarin, yoğurt, sıvıyağ ve sirkeyi parmak uçlarınızla birbirine yedirin. Pudraşekeri, kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Elenmiş unu azar azar ilave edip yoğurun. Hamuru eşit bezelere ayırıp, 30 dakika dinlendirin. Bezeleri teker teker unlanmış tezgah üzerinde merdane yardımı ile yuvarlak şekilde açın. Her birinden 8 eşit üçgen çıkacak şekilde kesin. Geniş kısımlarına kayısı marmeladı sürüp, sigara böreği gibi sarın. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Fındık serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin. Ilık servis yapın.