Kabak Pitesi

Evde kabak pitesi nasıl yapılır? Kabak pitesinin malzemeleri nelerdir? Merak edilen tarifiyle kabak pitesi tarifi.

Giriş Tarih ve Saati: 25.04.2022 | 09:33 Güncelleme Tarih ve Saati: 11.05.2022 | 14:55

Harç için tereyağı ve ayçiçeği yağını tavaya alıp tereyağını eritin. Kıyılmış soğan ekleyip kavurun. Küp doğranmış kabak, biber ve domatesi katıp kavurmaya devam edin. Sebzeler yumuşayınca kalan malzemeyi katıp harmanlayın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar su ekleyip yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde 13 bezeye ayırın. Tek tek yemek tabağı büyüklüğünde ve ara sıra unlayarak açın. 7 adet hamuru aralarına eritilmiş tereyağı sürerek orta boy bir tepsiye üst üste yerleştirin. Üzerine harcı yayıp, kalan hamurları da aynı şekilde aralarına tereyağı sürerek ve üst üste yerleştirin. Harcın kalan yağını hamurun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 45 dakika pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.