İstiridye Soslu Bıldırcın Göğsü

Giriş Tarih ve Saati: 14.07.2010 | 11:28 Güncelleme Tarih ve Saati: 23.07.2018 | 10:27

Bıldırcın göğsünü 2 tatlı kaşığı tereyağı ve kekikle birlikte soteleyin. Ayrı bir yerde mantarları kalan tereyağında soteleyin. Milföy hamurlarını merdane ile inceltin. 4 eşit yuvarlak parça olacak şekilde çay bardağıyla kesin. Milföy hamurlarının üzerine yumurta sarısı sürün. İki hamuru üst üste yerleştirin. Ortasına ıspanak, kıyılmış soğan ve bıldırcın göğsünü yerleştirin. Kalan iki hamuru üzerine kapatıp, kenarlarının açılmaması için elinizle bastırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25 dakika pişirin. Sosu hazırlamak için, sardalyaları suda haşlayın. Süzüp, soğumaya bırakın. Kıyılmış soğan ve sarımsağı sıvı yağda karamelize olana kadar kavurun. Sardalya suyu, istiridye kabukları, defne yaprağı ve tuzu ekleyin. Ağır ateşte sos yaklaşık 1 su bardağı kalana dek pişirip, suyunu süzdürün. Unu tereyağda kavurun. Sosa ilave edip, ocağın altını kapatın. Bıldırcın göğsünü servis tabağına alın. İstediğiniz şekilde süsleyip, sosla birlikte servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.