Ispanak Çöreği

Türk mutfağının ve böreklerin vazgeçilmezleri arasında olan enerji ve vitamin deposu olan ıspanakla yapabileceğiniz lezzetli bir çörek tarifi.

Giriş Tarih ve Saati: 30.04.2022 | 04:07 Güncelleme Tarih ve Saati: 11.05.2022 | 15:07

Harç için ıspanağı doğrayıp kenara alın. Tereyağı ve ayçiçeği yağını tavaya alıp ısıtın. Isınınca yumurtaları yağa kırın. Karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp tuz, pul biber ve ıspanak ekleyip karıştırın. Hamur için un ve tuzu harmanlayın. Kulak memesi kıvamı alama kadar su ekleyip yoğurun. Hamuru 30 bezeye ayırın. Her birini ara sıra unlayarak yemek tabağı büyüklüğünde açın. Bir adet hamurun yarısına 1 yemek kaşığı harçtan yayın. Hamurun diğer yarısını kapak gibi üzerine kapatın. Sacda önlü arkalı kızarana kadar pişirin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Tereyağı sürüp servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.