İncirli Galette

Yaz mevsiminin gözde meyvelerinden incirler Ağustos ayıyla birlikte tezgahlarda bolca yerini aldı. İncirle yapabileceğiniz enfes bir tat incirli galette tarifi.

Giriş Tarih ve Saati: 22.08.2023 | 09:57 Güncelleme Tarih ve Saati: 22.08.2023 | 09:57

Dilimlenmiş incir, tereyağı ve şekeri tavada hafif pişirin. Hamur için un, toz şeker, tuz, tereyağı ve krem peyniri mutfak robotunda yoğurun. Kumlu biri görünüme sahip olduğunda buzlu suyu ekleyip yoğurma işlemini tamamlayın. Hamuru süreç filme sarıp buzdolabında bir gece bekletin. Sürenin sonunda hamuru 6 bezeye ayırıp pişirme kağıdı üzerinde 20 cm çapında açın. Hamurların kenarında 1 cm'lik boşluk kalacak şekilde incirli karışımı yerleştirin. Kenarlardaki hamuru incirlerin üzerine kapatın. Üzerlerine esmer şeker serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.