Haşhaşlı ve Isırgan Otlu Gözleme

Giriş Tarih ve Saati: 21.06.2019 | 10:14 Güncelleme Tarih ve Saati: 21.06.2019 | 16:37

Un, maya, ılık süt, tozşeker ve tuzu yoğurma kabına alıp, ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve iki misli kabarana kadar dinlendirin. Hamuru dikdörtgen biçiminde ve yarım cm kalınlığında açın. Haşhaş ezmesi ile fındık yağını karıştırın ve hamurun üzerine elinizle sürün. Hamurun geniş kısmından başlayıp sararak rulo yapın. Bu ruloyu 20 adet eşit parçaya kesin. Bir parça hamuru kestiğiniz taraf üste gelecek şekilde tezgaha koyun ve pasta tabağı büyüklüğünde açın. İçi için yıkanmış ve ayıklanmış ısırgan otunu kıyın. İçine tulum peyniri, beyaz peynir, maydanoz, dereotu ve yumurta koyun. Patatesi rendeleyip, suyunu sıkın. Daha sonra ısırgan otlu karışımın içine katın. Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın. Açtığınız hamurun yarısına bu harçtan koyun ve diğer kısmı üzerine kapatıp, yarım ay şekli verin. Diğer hamur parçalarını da aynı şekilde hazırlayın ve yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı kızartın. Servis tabağına aldıktan sonra bir yüzlerine tereyağı sürüp, sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.