Haşhaşlı Baton Ekmek
Haşhaş seviyorsanız buraya, işte size haşhaşlı baton ekmek nasıl yapılır söylüyoruz. Kendi ekmeğimi kendim yaparım diyenlerdenseniz buyurun haşhaşlı baton ekmek tarifi...
Haşhaş, un, maya, ılık süt, tozşeker ve tuzu derin bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve iki misli kabarması için dinlendirin. Küp doğranmış kırmızı biber ve mısırı ilave edip, tekrar yoğurun. Yağlanmış baton kek kalıbına boşaltın ve hamur iki misli olana kadar yine dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrol ederek (hamura bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimleyerek, servis yapın