Etli Su Böreği

Giriş Tarih ve Saati: 14.11.2013 | 17:21 Güncelleme Tarih ve Saati: 25.05.2018 | 11:10

Harç için eti, iç yağı ve margarin ile kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tuz ve kekik ilave edip karıştırın. Hamur için un, yumurta, sıvı yağ ve sütü iyice yoğurup sert kıvamlı bir hamur elde edin. 15 dakika dinlendirin. Hamurdan 8 beze koparıp oklava yardımı ile açın. Bir tencereye sıcak su, başka bir tencereye soğuk su koyun. Açtığınız bir adet yufkayı sıcak suya alıp 2 dakika dinlendirin. Sıcak sudan çıkarıp, soğuk suya atın. Soğuk sudan çıkarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Eritilmiş tereyağı gezdirip, üzerine harç serpiştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Tepsiyi ocak üzerinde çevirerek, böreği pişirin. Dilimleyip sıcak alarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.