Erikli Milföylü Tart Tarifi

Milföy hamurunun kurtarıcı lezzeti erikli milföylü tart tarifi... Erikli milföylü tart nasıl yapılır?

Giriş Tarih ve Saati: 20.09.2018 | 10:12 Güncelleme Tarih ve Saati: 19.07.2019 | 14:48

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında hafifçe yumuşayana dek bekletin. Daha sonra pişirme kağıdının üzerine yan yana yerleştirin. Uçlarını hafifçe üst üste gerip elinizle bastırarak yapıştırın. Merdane yardımıyla enine ve boyuna 2-3 cm uzayıp genişleyecek şekilde açın. Açtığınız hamurun kenarlarından 1 cm kadar boşluk bırakıp, dikdörtgen olacak şekilde bıçakla kesmeden çizik atın. Çizik attığınız bölümün tamamına, pişerken kabarmaması için çatalla delikler açın. İç kısmına esmer şekerin yarısını serpin. Erikleri ince yarım ay şeklinde doğrayın ve hamurun iç kısmına yan yana dizin. Üzerine kalan esmer şekeri serpin. Çizgilerin dış taraflarını kenar oluşturacak şekilde içe kıvırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tartın kenarları kızarana kadar pişirin. Fırından alıp üzerine tereyağı sürün ve oda sıcaklığında ılıtın. Pudra şekeri serperek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.