Ekşi Mayalı Ramazan Pidesi

Bereketli sofraların, hep birlikte yapılan iftarların en özel lezzetlerinden biri ramazan pidesi. O sofralara lezzet katan ramazan pidesini ister ramazan ayında isterseniz de diğer aylarda evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İşte evinizi saracak kokusuyla sıcacık Ramazan Pidesi tarifi.

Giriş Tarih ve Saati: 31.03.2022 | 17:53 Güncelleme Tarih ve Saati: 11.05.2022 | 13:59

Unları ve 700 gram suyu karıştırma kabına alıp 2-3 dakika yoğurun. Üzerini örtüp, 60 - 90 dakika oda ısısında dinlendirin. Mayayı hamurun üzerine ilave edin. Tuzu kalan 25 gram suda eritip hamura ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz ve ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun. İçi yağlanmış plastik bir kaba boşaltın. 60 dakika oda ısısında dinlendirin. Hamuru 1 saat ara ile 2 kez katlayın. 60 dakika bütün halde dinlendirin. Buzdolabına kaldırın. 1 gece buzdolabında dinlendirin. Daha sonra 3-4 parçaya ayırıp şekil verin. Plastik kazıyıcı ile yuvarlayın. Tezgahta hamurları bu şekilde 3-4 saat oda ısısında mayalayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Parmak uçlarınızla şekil verip, çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrol ederek pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.