Ekşi Mayalı Ramazan Pidesi
Bereketli sofraların, hep birlikte yapılan iftarların en özel lezzetlerinden biri ramazan pidesi. O sofralara lezzet katan ramazan pidesini ister ramazan ayında isterseniz de diğer aylarda evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İşte evinizi saracak kokusuyla sıcacık Ramazan Pidesi tarifi.
Unları ve 700 gram suyu karıştırma kabına alıp 2-3 dakika yoğurun. Üzerini örtüp, 60 - 90 dakika oda ısısında dinlendirin. Mayayı hamurun üzerine ilave edin. Tuzu kalan 25 gram suda eritip hamura ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz ve ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun. İçi yağlanmış plastik bir kaba boşaltın. 60 dakika oda ısısında dinlendirin. Hamuru 1 saat ara ile 2 kez katlayın. 60 dakika bütün halde dinlendirin. Buzdolabına kaldırın. 1 gece buzdolabında dinlendirin. Daha sonra 3-4 parçaya ayırıp şekil verin. Plastik kazıyıcı ile yuvarlayın. Tezgahta hamurları bu şekilde 3-4 saat oda ısısında mayalayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Parmak uçlarınızla şekil verip, çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrol ederek pişirin.