Dızmana tarifi

Sofralara layık enfes bir lezzet arayanlara...

Giriş Tarih ve Saati: 07.01.2021 | 15:40 Güncelleme Tarih ve Saati: 07.01.2021 | 15:41

Hamur için gereken unun dışındaki tüm malzemeyi hamur yoğurma kabında karıştırın. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yavaşça un ilave edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp yarım saat süreyle mayalanmaya bırakın. Dızmananın üzerine sürmek için eritilmiş Bizim Yağ, yumurta ve yoğurdu bir kasenin içinde iyice çırpın. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün. İlk hamuru 4-5 mm kalınlığında olacak şekilde açın. Üzerine yoğurtlu harçtan bir fırça yardımıyla sürün. Hamuru rulo şeklinde sarın. 5 santimlik parçalar şeklinde kesin. Dik duracak şekilde içine bolca Bizim Yağ sürülmüş fırın tepsisinin içine dizin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Tepsiye dizdikten sonra üzerlerine de kalan yumurtalı sosu bolca sürün. Bu şekilde yarım saat daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5-40 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.