Çiğ Börek (Salhiye)

Giriş Tarih ve Saati: 26.11.2012 | 10:41 Güncelleme Tarih ve Saati: 24.05.2018 | 10:27

Öncelikle iç malzeme için kıyma, soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi kavurun. Ilınması için bir kenara alın. Hamur için derin bir kaba unu eleyin. Ortasını havuz şeklinde açın ve yoğurt, sıvı yağ, tuz ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar ılık su ekleyerek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 30 dakika dinlendirin. Limon büyüklüğünde parçalar koparın ve merdane ile pasta tabağı büklüğünde açın. Hamurun bir kenarına iç harçtan koyun ve yarım ay şeklinde elinizle bastırarak kapatın. Hamur ve iç malzeme bitene kadar işleme devam edin. Kızdırılmış sıvı yağda önlü arkalı kızartın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.