Bezelyeli Polenta Tart Tarifi

Değişik tat arayanlar için bezelyeli polenta tart nasıl yapılır? Nefis bezelyeli polenta tart tarifi...

Giriş Tarih ve Saati: 18.09.2018 | 13:01 Güncelleme Tarih ve Saati: 19.07.2019 | 15:18

Sultani bezelyeleri dalından koparılan yerlerinden tutup aşağı doğru çekerek kılçıklarını temizleyin. Kaynar tuzlu suda 5 dakika haşlayıp, suyunu süzün. Suyu daha sonra kullanmak üzere kenara alın. Sultani bezelyenin renginin yeşil kalması için buzlu suya atın. Suyunu süzdükten sonra kenara alın. Tane bezelyeyi, sultani bezelyeyi haşlayıp kenara ayırdığınız suda 10 dakika haşlayıp suyunu süzün. Su ve sütü tencereye alıp, mısır irmiği ardından tuz ilave edip çok kısık ateşte sık sık karıştırarak pişirin. Suyunu çekmeye başlayınca krema ekleyip karıştırmaya devam edin. Suyunu çektiğinde tane bezelye ilave ederek karıştırın ve 5 dakika dinlendirin. Dikdörtgen tart kalıbını tereyağı ile yağlayıp, polentayı içine dökün ve tahta kaşığın tersi ile bastırarak düzleştirin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. Sultani bezelye ile birlikte servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.