Balkabaklı Çörek

Misafirlerinizi şımartacağınız lezzet balkabaklı çörek nasıl yapılır? Çıtır çıtır balkabaklı çörek tarifi...

Giriş Tarih ve Saati: 15.04.2019 | 15:30 Güncelleme Tarih ve Saati: 19.07.2019 | 09:55

Unu geniş bir kaba alıp, ortasını havuz gibi açın. Maya, süt ve tozşekeri ortasına koyup iyice karıştırın. 5 dakika oda sıcaklığında dinlendirin. Sürenin sonunda kalan malzemeyi ilave edip, ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edene dek yoğurun. Unlu zeminde 4 eşit parçaya bölüp her birini dikdörtgen olacak şekilde açın. İç malzeme için tüm malzemeyi karıştırın. 4 parçaya bölüp hamurların üzerlerini kaplayacak şekilde yayın. 1 adet hamuru rulo yapıp, uç kısmından bir parmak pay bırakıp boydan boya kesin. İki ucun iç kısımları dışa gelecek şekilde dolayıp, uçlarını birleştirin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Süt, sıvıyağ ve yumurta sarısını karıştırıp, hamurların üzerlerine sürün. Tozşeker serpip, pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.