Anasonlu Gevrek

Giriş Tarih ve Saati: 06.11.2013 | 16:42 Güncelleme Tarih ve Saati: 23.07.2018 | 14:33

Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Tereyağı ve sıvı yağı derin bir kaba alıp, üzerine 2 su bardağı un ekleyip, yoğurun. Anason, tuz, yumurta sarısı ve kabartma tozunu katın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta hamuru merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın. Çırpılmış yumurta akını üzerine sürün ve ay çekirdeği serpin. Elinizle hafifçe bastırarak çekirdeği hamura yedirin. Hamuru dilediğiniz şekilde kesip, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.