Tereyağlı Kurabiye

Giriş Tarih ve Saati: 05.07.2010 | 16:56 Güncelleme Tarih ve Saati: 11.10.2018 | 14:14

Tereyağı ve margarini çırpıp, krema haline getirin. Yumurta, süt ve vanilya ekleyip, iyice çırpmaya devam edin. Ayrı bir yerde un, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp, tereyağlı karışıma ekleyin. Orta hızdaki mikserle hamur haline gelene dek çırpın. Buzdolabında bir gece veya en az 2 saat dinlendirin. Düz bir zemini unlayıp, hamurun yarısını merdaneyle açın. İstediğiniz şekilde kurabiye kalıbıyla kesin. Hamurun diğer yarısı için de aynı işlemi tekrarlayıp,
önceden ısıtılmış 190 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Fırının ızgarasında 3 dakika dinlendirin. Süslemek için pudra şekeri, yumurta akı, krem tartar ve vanilyayı mikserle 6-8 dakika çırpın. Gıda boyası ilave edip, karışımı krema sıkacağına doldurun. Kurabiyelerin üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.