Mamül

Tarçın şöleni mamül nasıl yapılır? Ağızda dağılan mamül tarif...

Giriş Tarih ve Saati: 10.04.2019 | 11:07 Güncelleme Tarih ve Saati: 18.07.2019 | 13:41

İç malzeme için ceviz, tereyağı, tarçın, 200 gram pudraşekeri ve suyu kıvam alana dek yoğurun. Kıvam alınca kalan pudraşekerini ilave edip yoğurun. Karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp elinizde yuvarlayın ve streç filmle kaplayıp derin dondurucuda 1-1.5 saat dinlendirin. Hamur için irmiği bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Yağları ve suyu ilave edip spatula yardımıyla kıvam alana dek karıştırın. Karbonat ile un ekleyip karıştırın ve streç filmle kaplayıp buzdolabında 10-12 saat dinlendirin. Hamuru 50 gram ağırlığındaki bezelere ayırıp yuvarlayın ve içlerini başparmağınız yardımıyla oyun. İç malzeme ile hazırladığınız topları içlerine yerleştirin.Daha sonra 1 adet hamuru mamül kalıbına koyup, üzerine hafifçe bastırın ve daha sonra mamul kalıbını ters çevirip çıkarın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp, fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafifçe kızarana kadar pişirin. Fırından alıp tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Pudraşekeri serpip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.