Kandil Simidi Tarifi

İslam aleminin değerli günlerinden bir olan Regaip Kandili, bugün idrak edilecek. Paylaşmayı ve iyiliği hatırlatan bu güzel günün simge tatlarından biri de kandil simididir. Peki, evde kandil simidi nasıl yapılır; kandillerle özdeşleşen geleneksel lezzet kandil simidinin malzemeleri nelerdir?

Giriş Tarih ve Saati: 17.03.2022 | 09:18 Güncelleme Tarih ve Saati: 11.01.2024 | 09:57

Tereyağını büyük bir kabın içine alın. Yoğurt, ayçiçeği yağı, şeker, mahlep ve tuzu ilave edip karıştırın. Kabartma tozu ekleyip tekrar karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve simit şekli verin. Simitleri yumurta akına bulayın. Bir kısmını susam bulayın. Diğerlerinin üzerine de çörek otu serpin. Simitleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırında 10 dakika bekletip ılındıktan sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.