Gerebiç

Giriş Tarih ve Saati: 01.06.2011 | 13:17 Güncelleme Tarih ve Saati: 10.10.2018 | 16:48

Öncelikle zeytinyağını kızdırıp, içine birkaç küçük parça ekmek atıp kızartın. Soğuması için zeytinyağını kenara alın. Unla irmiği karıştırıp ortasını açın. Sırasıyla zeytinyağı, mahlep, su ve karbonatı koyarak iyice yoğurun. Hamuru en az 4-5 saat dinlendirin. Ceviz içini bıçakla kıyın, içine şeker, tarçın ve karanfili koyup karıştırın. Dinlendirilmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın. Ortasını içli köfte gibi oyarak hazırlanan içten bir kaşık koyup ağzını kapatın. Kapatılan kısmı dışa gelecek şekilde gerebiç kalıbına yerleştirin. Kalıbı hafif yere vurarak gerebiçleri kalıptan çıkartın. Yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.