Elmalı Kepekli Bisküvi

Giriş Tarih ve Saati: 15.07.2010 | 15:03 Güncelleme Tarih ve Saati: 11.10.2018 | 11:41

YOĞURT, yoğurt suyu, yumurta ve zeytinyağını iyice çırpın. Toz şeker, vanilya ve limonun rendelenmiş kabuğunu ilave ederek karıştırın. Kepek ununu yavaş yavaş ekleyin. Ele yapışmayan hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Bir yarısını 0.5 cm kalınlığında açın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Açtığınız hamuru tepsiye yerleştirin. İç harcı hazırlamak için elmaların kabuklarını temizleyip rendeleyin. Daha sonra toz şeker ve tarçınla kavurun. Hazırladığınız harcı hamurun üzerine yayın. Diğer hamuru da aynı şekilde açarak elmalı harcın üzerine yerleştirin. Çatalla hamurun üzerinde delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, bisküvi kıtır bir görüntü alana dek pişirin. Fırından çıkardığınızda 1-2 dakika dinlendirin. Keskin bıçakla 5x5 cm'lik parçalar keserek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.