Elmalı Kurabiye

Giriş Tarih ve Saati: 23.10.2013 | 15:25 Güncelleme Tarih ve Saati: 04.06.2018 | 17:18

Hamur için margarin, yumurta, toz şeker, kabartma tozu ve unu derin bir kapta, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 20 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde elmaların kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin. Bir tencereye alıp üzerine toz şeker ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin ve ocaktan alın. İçine tarçın ve ceviz katıp, karıştırarak soğumaya bırakın. Dinlenen hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparın ve yarım parmak kalınlığında açın. 10x10 cm'lik kareler kesin veher karenin ortasına elmalı iç harçtan koyun. Köşeleri ortaya doğru katlayıp, ortası açık kalacak şekilde geriye doğru kıvırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.