Elmalı Kurabiye

Giriş Tarih ve Saati: 12.02.2013 | 14:58 Güncelleme Tarih ve Saati: 04.06.2018 | 12:27

Öncelikle içi için kabukları soyulmuş elmaları rendeleyin ve bir tencereye alın. Toz şeker ilave edin ve kısık ateşte elma yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp, ılındıktan sonra içine ceviz ve tarçın katıp, karıştırın. Diğer taraftan hamur için derin bir kaba margarin, sıvı yağ, toz şeker, pudra şekeri ve yoğurdu koyun. Kabartma tozu ve vanilya ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde açın. Ortasına 1 tatlı kaşığı elmalı harçtan koyun ve yuvarlayarak şekil verin. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Kapattığınız taraf alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine elenmiş pudra şekeri serpin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.