Elma Çanağında Ayva Tarifi

Gerçek bir meyve şölenine hazır mısınız? İşte elma çanağında ayva tarifi...

Giriş Tarih ve Saati: 03.06.2015 | 17:23 Güncelleme Tarih ve Saati: 19.07.2019 | 15:00

Kurabiye hamuru için tereyağı ve yumurta sarısını çırpın. Bal, kabartma tozu ve toz zencefil ekleyip, karıştırın. Aldığı kadar un ekleyip, yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Dinlenmesi için kenara alın. Kabukları temizlenmiş ayvayı küp şeklinde doğrayıp, tencereye alın. Üzerine limon suyu, toz şeker ve tarçın ekleyip pişirin. Son olarak mısır nişastası ve çekilmiş ceviz ilave edip karıştırın. 2-3 dakika pişirip ocaktan alın. Elmaları yıkayıp üst kısımlarını kapak şeklinde kesin ve içlerini oyun. Elmaların içlerini ayvalı karışım ile doldurun. Kurabiye hamurunu düz bir zeminde merdane ile açıp çiçek şeklinde kalıpla kesin. Çiçek kurabiyeleri elmaların üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kurabiyeler sertleşene dek pişirin. Ilınınca servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.