Soğuk Çayları Lezzetlendirecek Öneriler
Sıcak havalarda sıvı tüketimimizde de bir artış yaşanıyor. Serinlemek için çeşitli içecek alternatifleri arıyoruz. Elbette bu listenin üst sıralarında soğuk çaylar bulunuyor. İlk etapta hazırlamaya üşensek de sağlık açısından evde yaptığımız tarifler önemli. Mevsim meyvelerinin içine biraz çiçek ve bal ekleyerek gönül rahatlığıyla içebileceğimiz soğuk çaylar yapabiliriz. Peki bu çayları nasıl lezzetlendirebiliriz? İpuçları nelerdir? İşte tüm detaylarıyla haberimizde.
Limon Ekleyin
Çayınızı hazırladıktan sonra eğer daha alkali bir lezzet yaratmak isterseniz limon kullanmayı mutlaka deneyin. Eğer ekşilik sizin için sorun değilse limonun suyunu da çayınıza dahil edebileceğiniz gibi daha hafif bir dokunuş katmak isterseniz greyfurtları dilimleyerek kullanabilirsiniz.
Çiçeklerle Aromalandırın
Güzel kokusu ve görselliğiyle gül yaprakları her zaman iyi bir eşlikçidir. Özellikle misafirlerinize hazırladığınız soğuk çaylarda bu yöntemi kullanabilirsiniz. Buna ek olarak mürver çiçeğinin güçlü aromasını da es geçmeyin. Eğer çayınızın biraz fazla tatlı olduğunu düşünüyorsanız biberiye veya lavanta kullanarak güçlü tadını rahatlıkla kırabilirsiniz.
Balı Unutmayın
Bal işlenmiş şekere karşı en sağlıklı seçimlerden biridir. Bu yüzden çayınıza şeker ya da tatlandırıcı atmak yerine bal kullanmayı deneyin veya tarçından biraz yardım alın. Ayrıca lezzet oranı yüksek ananas, çilek gibi meyvelerden de faydalanabilirsiniz.
Dilerseniz Soda Ekleyin
Demlediğiniz çayı bir süre beklettikten sonra üzerine soda ilave ederek farklı bir lezzet yakalayabilirsiniz. Sürahiyi yarım dolduracak şekilde demlediğiniz çayı boşaltabilir ve üzerine bir şişeye yakın soda ekleyebilirsiniz.