Leblebi Deyip Geçmeyin...

Konumuz leblebi, ekonomik bir malzeme ve glutensiz yapısıyla sağlığa olan katkısı sayısız. Ayrıca lezzetli ve en çok sevilen yemişlerin başında geliyor.

Giriş Tarih ve Saati: 13.04.2022 | 13:11 Güncelleme Tarih ve Saati: 16.03.2023 | 09:55

Sağlık açısından birçok faydası olduğu bilinen leblebi, zengin vitamin ve mineral içeriği ile tam bir şifa deposudur. İçerisinde barındırdığı A,C ve E vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, demir, bakır, potasyum ve yüksek miktarda sodyum içermektedir. Lif bakımından zengin olan leblebi; kalp ve böbrek sağlığından, cilt ve saç sağlığına kadar birçok alanda fayda sağlamaktadır.

Kavrulmuş, tuzlu ve beyaz çeşitleri atıştırmalık olarak sevilse de kavrulmuş, tuzsuz olanından güzel, farklı tarifler yapılabiliyor. Çorum leblebinin anavatanı olarak bilinse de İç Anadolu'nun birçok kentinde tarımı daha doğrusu leblebinin ana malzemesi olan nohudun tarımı yapılıyor. Kırşehir, Uşak, Konya bu kentlerin başında geliyor.

Leblebi unundan yapılan kurabiyesi birkaç yıl önce popülerdi. Aslında Anadolu ve Osmanlı saray mutfağı döneminde nefis bir helvanın ana malzemesidir leblebi unu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.