Kurabiye Yapımının Püf Noktaları
Püf noktalarını bildikten sonra ağızda dağılan kurabiyeler hazırlamak çok kolay. İşte kurabiye yapmanın püf noktaları…
- Kurabiyelerin lezzetini artırmak için tuzsuz tereyağı kullanmaya özen gösterin.
- Kullanılan yumurtanın en az 1 saat oda ısısında dinlenmesine dikkat edin. Yumurtaların aynı boyda olmasına dikkat edin. Çok büyük veya çok küçük yumurta kullandığınızda tariflerden istenilen verimi alamayabilirsiniz.
- Toz şekerin yanı sıra pudra şekeri de kullanabilirsiniz.
- Kurabiye pişirirken belirtilen sürenin yarısında fırını kontrol edin. Bir tarafları daha çok kızardıysa diğer taraflarını çevirin.
- Kurabiyenin pişip pişmediğini rengine bakarak anlayabilirsiniz. Altın sarısı ya da açık kahve rengine dönüştüğünde pişmiş demektir.