Top kekik : Yemeklere tat, bedene sağlık

Özellikle et yemeklerinde sık kullanılan kekiğin farklı adlarda ve şekillerde pek çok türü bulunur. Bu türler arasında yer alan top kekik özellikle Gaziantep yöresinde bol miktarda yetişir. Minik çam kozalağını andıran bu baharatı gelin daha yakından tanıyalım.

Giriş Tarih ve Saati: 16.09.2019 | 13:06 Güncelleme Tarih ve Saati: 16.09.2019 | 14:48

Akdeniz ve Ortadoğu kökenli top kekik, bilye kekik, bilya kekik, kekik topu adlarıyla da bilinir. Bitkinin top şeklindeki parçalarının toplanıp kurutulması ile elde edilen top kekik, mutfaklarımızda kullandığımız kekiklere oranla daha yoğun bir tada ve kokuya sahiptir. Et yemekleri, çorbalar, salatalar, soslar, sebze yemekleri, bazı balıklar, dolma harçları ve yumurtalı yemeklerde değerlendirilebildiği gibi çay yapılarak da içilir.

Ayrıca zeytinyağlarına aroma vermek için kullanılır. Lezzet vermesinin yanı sıra sağlık açısından da son derece yararlı olan top kekik; solunum yolu enfeksiyonlarına; soğuk algınlığına ve öksürüğe iyi gelir. Bedeni kuvvetlendiren, yorgunluk ve uykusuzluğa faydalı olan top kekiğin iştah açıcı özelliği de bulunur.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.