Sonbaharın leziz tarifleri...
KIYMALI KÖZLENMİŞ PATLICAN
6 kişilik
130 Kalori
MALZEMELER
2 adet patlıcan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan
1-2 diş sarmısak
2-3 adet sivri biber
200 gram yağsız kıyma
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, kimyon, karabiber
YAPILIŞI
Patlıcanları alacalı soyduktan sonra bir parmak kalınlığında uzun şeritler halinde kesin. 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile patlıcanları yağlayın ve yapışmaz yüzeyli bir tavaya dizin. Ağzını bir kapakla kapatın ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra patlıcanları bir tencereye dizin. Ayrı bir tavada kıyılmış soğan ve sarmısağı 1 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Kıyılmış biberi de ilave edin. Kıymayı ve rendelenmiş domatesi ekleyin. Salça, tuz, kimyon ve karabiberi kattıktan sonra 3-4 dakika pişirin. Patlıcanların üzerine yayın ve sıcak olarak servis yapın (vaktiniz varsa bu yemeği fırında biraz daha pişirerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz).