Her öğüne yakışır...
SUCUKLU KABAK KARNIYARIK
3 adet kabağı boylamasına ortadan ikiye kesip, içlerini çıkarın. Kabakları tuzlayıp tencereye yerleştirin. Harç için yarım soğanı 1 tatlı kaşığı zeytinyağında soteleyin. Yarım çay bardağı pirinç ve kıyılmış kabak içini ekleyip, pirinç tel tel dökülene dek karıştırarak soteleyin. Küp doğranmış 1/3 kangal sucuk, kıyılmış yarım kırmızı biber ve 1 çay kaşığı pulbiber ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp, 6-8 dal kıyılmış maydanoz ilave edip harmanlayın. Harcı kabakların içlerine pay edin. Ayrı bir yerde tatlı kaşığı salçayı 1 çay bardağı suda açıp, tencereye ekleyin. Pirinç yumuşayana dek kısık ateşte pişirin. Ilık sofra olarak servis yapın.