Evde bir haftada probiyotik turşu yapmak hiç zor değil!
Evlerde turşu yapmaya devam eden aileler aslında en iyisini yapıyorlar. Ancak tuzu fazla koymamak gerekiyor. Tuz Türkiye'nin en büyük dertlerinden bir tanesi. Kalp ve tansiyondan kaynaklanan hastalıklardan ölüm oranı listede başı çekiyor; bu bile tuzu azaltmamızı gösteren başlı başına bir durum. Bu yüzden turşu yaparken tuz miktarına özellikle dikkat edin.
Turşunun probiyotik özelliğinin olması için belirli mikroorganizmaları içermesi gerekiyor. Kefir ya da yoğurt suyu gibi ya da toz bir probiyotik turşu mayası kullanmadıktan sonra probiyotik turşu yapmak nispeten zor ve çok uzun sürüyor.
Evde yapabileceğiniz ve tamamlanması haftalar sürecek probiyotik turşuyu bir hafta içerisinde hazır hale getiren bir maya kullanmanız işleri hem kolaylaştırır, hem de turşunuz probiyotik olur.