Etin en lezzetli hali ; Kebap
Konak Kebabı Tarifi.
00 gram kuşbaşı kuzu budu
500 gram kuşbaşı bonfile
250 gram dana-kuzu kıyma
karışık köfte
Marinat için:
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş sarmısak
1 adet rendelenmiş domates
2 su bardağı sıvıyağ
Pidesi için: 4 su bardağı un
2 çorba kaşığı yaş maya
2 çorba kaşığı tozşeker
Yarım paket margarin
2 tatlı kaşığı tuz, 1.5 su bardağı su
Domates sos için: 2 adet çarliston
biber (küçük doğranmış)
1 adet küçük soğan (ince doğranmış)
3 adet domates (küp doğranmış)
1 diş sarmısak
2 çorba kaşığı margarin
Patlıcan ezme için: 6 adet patlıcan
9 çorba kaşığı süzme yoğurt, tuz
2 diş dövülmüş sarmısak
1 su bardağı su
Üzeri için: 30 adet sotelenmiş mantar
6 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kırmızı tozbiber.
ÖNCELİKLE etleri, marine malzemesinde 12 saat bekletin. Pideler için, hamur malzemesini yoğurup yarım saat kadar mayalandırın. Daha sonra hamuru tepsiye yayıp, 170 derece kızgın fırında yarım saat pişirin. Soğuyunca dilimleyin. Domates sos için, yağı eritip, soğanı kavurun. Biberleri ve sarmısağı ilave edin. Küçük doğranmış domatesi de ekleyip pişirin. Etleri ızgarada pişirin. Patlıcan ezme için de, patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Tuz ve karabiber ekleyip, hafifçe pişirin. Başka bir kapta da yoğurt, tuz, dövülmüş sarmısak ve suyu karıştırın. Pideleri ısıtıp tabağa alın. Üzerine domates sos, patlıcanlı ezme, süzme yoğurt ve ızgarada pişmiş etleri koyun. En üste sotelenmiş mantarları ekleyin. Tereyağında kırmızı tozbiberi yakıp, yemeğin üzerine gezdirin..