Erişte ile pratik lezzetler!
Son derece doyurucu bir öğün olan erişteyi evinizde kendinizde yapabilirsiniz.
SU YERİNE SÜTLE YAPILABİLİR
Erişte, Asya ülkelerinde hemen her öğünde önemli yer tutar. Şekli bizim ülkemizdekinden çok farklıdır. Anadolu'da buğday unu, su, tuz ve bazı yörelerde de yumurta katılarak hazırlanan hamurun şeritler halinde kesilmesiyle elde edililir. Sadece un kullanılarak yapılabileceği gibi un ve irmik karışımı da tercih edilebilir. Yapımı sırasında besin değerini artırmak için su yerine süt eklenebilir. Özellikle B grubu vitaminler ve karbonhidrattan zengindir. Tam buğday unlu erişteler daha besleyicidir ve lif içeriği de yüksektir. Eriştenin sağlık faydalarından maksimum düzeyde yararlanmak için tam buğday erişteyi tüketin.