Cips sevenler için evde kolayca yapılabilecek sağlıklı cips tarifler
Yerelması uzun süre ihmal ettikten sonra yeniden keşfettşğimiz sebzelerden biri.Çok da besleyici ve doyurucu bı sebzeyi cips formunda tüketmek sizin için farklı bir lezzet, çocuğunuz içinse ne olduğunu anlamadan sebze tüketimi anlamına geliyor. İşte yerelması cips tarifi;
YERELMASI CİPSİ MALZEMELERİ;
500 gram yerelması
1 limonun suyu
1 diş sarımsağı iki eşit parçaya bölün.
1 dal biberiye
Tuz
Karabiber
Toz zerdeçal
2 su bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI;
Yerelmasını su altında elinizle ovarak temizleyin. Taze sıkılmış limon suyu eklenmiş suda bekletin. Bu işlem kararmayı önler.
Yer elmalarını ince ince dilimledikten sonra tekrar suda bekletin. Sarımsağı iki eşit parçaya bölün. Ayıklanmış biberiye yapraklarını incecik kıyıp tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve toz zerdeçalla karıştırın.
Bol suda durulayıp kuruladığınız yer elmalarını iyice kızmış kızartma yağında kızartın. Kızarmış yer elmalarını hazırladığınız baharat karışımıyla harmanlayıp bekletmeden tüketin.